Buy & Hold-portföljen julen 2019

Denna portfölj presenterades i Avsnitt 56 – Lilla Julafton från den 12 december 2019. Portföljen utgör endast en förteckning över bolag som vi tyckte såg intressanta ut utifrån våra förväntningar på bolaget och den aktuella kursen vid tidpunkten. Vi tror att bolagen har potential att göra bra vinster under många år framöver. Troligen släpper vi en ny portfölj inför 2021 där en del bolag bytts ut pga priset ej längre är attraktivt eller att våra förväntningar förändrats. En balanserad värdeportfölj för framtiden var vid tiden för pod-avsnittet följande bolag enligt oss, vad tror ni?

  • AQ Group
  • Bahnhof
  • Björn Borg
  • Doro
  • Formpipe
  • Fenix Outdoor
  • HiQ
  • Nilörngruppen
  • SJR in Scandinavia
  • VBG
Prenumerera
Notifiera om
guest
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
4 år sen

Kanonbra lista med förträffliga kvalitetsbolag! Men några förefaller inte så väldigt billiga. Har ni funderat på att ta med något från den utbombade online gambling-sektorn, t ex Aspire Global? I mina ögon är det ett billigt kvalitetsbolag med fin lönsamhet, bra geografisk riskspridning och spännande affärsmodell.

Øyvind
Øyvind
4 år sen

Takk for ny portefølje og fantastisk podd. Hvordan ser dere på bruken av F-score i screening av selskaper for vurdering av kvalitet? Gikk gjennom porteføljen deres og fant F-score for alle selskapene, er kun VBG som har høy score på denne parameteren.

Joel
Joel
4 år sen

Jättebra podcast, bäst av alla finanspoddar!

Det vore kanon om ni för varje portfölj skrev värderingen framåt, eller R12.

Komplettera alltså gärna med kurs och värdering så att det blir lättare att följa upp och eventuellt fiska upp innehaven längs vägen.

Anett s
Anett s
4 år sen

Intressant att lyssna på.
Tror ni inte på stora investmentbolag på längre sikt?

PA
PA
4 år sen

Tack! Får man fråga vilka bolag ni själva ägde vid tillfället som ni gjorde programmet? Fanns ingen fin uppräkning i slutet på detta avsnitt till skillnad mot tidigare år.

Aner Gusic
Aner Gusic
4 år sen

En sak jag inte kan låta bli att reflektera över är att ni har relativt stor fokus på ”årets kurs” i en portfölj som är tänkt att inte röras på nästan två decennier. Det betyder att mindre fokus läggs på ”extremt kompetent ledning”, företagets förmåga till kontinuerlig innovation, varumärke och vallgrav i diverse dimensioner. Egenskaper som blir viktigare ju längre man ska ha aktierna i byrålådan.

Stämmer min uppfattning eller har jag missförstått er process när ni väljer ut bolagen till buy-and-hold? Reflektioner?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x