Om oss

Ola, Claes & Markus som tillsammans gör denna podd jobbar dagligen med fundamental analys och värdeinvestering. Ola framgångsrikt på heltid sedan 2003 och Claes stapplande på deltid sedan 2017. Markus har jobbat inom finansbranschen i många år men har inte haft möjlighet att analysera och handla i bolag i den utsträckning han önskat. Nu har det blivit ändring på det i och med att han anslöt sig till Ola och Claes 2021. Med podden vill vi vara en motpol till synen på aktier som lottsedlar eller bolagsnamn med tillhörande kurser på börssidor och hos olika nätmäklare. För oss är en aktie en andel i ett bolag. Dina investeringsbeslut ska baseras på den kunskap du har eller kan få om bolaget utifrån bolagets verksamhet, ledning och ekonomiska resultat. Aktiekursen ger dig priset på bolaget och en möjlighet att relatera det till din uppskattning av bolagets inneboende verkliga värde. Vi köper sällan en aktie om vi inte skulle kunna tänka oss att köpa hela bolaget om vi bara haft medlen att göra det. Vi inspireras av många stora värdeinvesterare som givmilt delar med sig av sin visdom, den främste bland dom är och förblir Warren Buffett. 

På förekommen anledning kan vi bekräfta att Ola tidigare varit och delvis är aktiv på diverse börsforum under alias Portnoy

För de som undrar hur vi stavar egentligen kan vi förtydliga att vi vet att podd förväntas stavas med ett d. Vi tror dock på ett levande språk utan onödiga undantag. Därför skriver vi podd som det uttalas och dom som vi säger det, skulle ett de eller dem smyga sig in får ni gärna meddela de som bryr sig ;o)

Prenumerera
Notifiera om
guest
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Johansson
Thomas Johansson
3 år sen

Gärna dom men helst inte dem när det skulle varit de 😉

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x