Vinnare i citat-tävlingen

Vi har fantastiska lyssnare. Vi har två vinnare i tävlingen vi utlyste i senaste avsnittet. Etta på bollen var Eric Skoglund som väldigt snabbt med vederhäftiga bevis fastslog att citatet sattes på pränt första gången 1918 av den amerikanska finansiären Henry Clews. Vinnare nummer två är Kalle som sammanfattat bevisen enligt nedan och skickat in guld i form av ett uttag från den inskannade tidningen. Grattis och tack båda två.

Henry Clews karriär på marknaden kan man läsa om i hans memoarer ”Fifty Years in Wall Street”. Citatet kommer dock från hans ekonomispalt i lokaltidningen Logansport Pharos-Reporter (Logansport, Indiana). Spalten hette ”Henry Clews Letter” och 4 feb 1918 kunde man läsa ”Paradoxical as it seems the best cure for high prices is high prices, which automatically correct themselves by curtailing consumption and stimulating production.”

Uttag ur Logansport Pharos-Reporter från den 4 feb 1918
Prenumerera
Notifiera om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments