Avsnitt 71 – Missed this?

I detta sommaravsnitt tittar vi snabbt över 36 bolag som ni önskat att vi ska titta närmare på. De flesta väljer vi att avstå men hela tio stycken bolag kommer vi att återkomma till i podden på något sätt. Dagens lyssnarfråga handlar om vår process från bolagsfynd till eventuellt köp och citatet blir ett av dom bästa från en av dom bästa. Tack för att ni lyssnar och trevlig sommar på er.

Prenumerera
Notifiera om
guest
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Bullseye
Bullseye
1 år sen

Tack för bra avsnitt! Ni kollar inte på sektorkollegor? Hur bolaget värderas mot branschen? I steg 4.5 om ni hittar mos på > 20%. Ni funderar inte varför bolaget är billigt/undervärderat?
/Bullseye

Alexander
Alexander
1 år sen

Tack för en bra podd! Varför är många fonder i ägarlistan en ”flaw”?
/Alexander

Axel
Axel
1 år sen
Reply to  Alexander

Man brukar föredra ägare av ”kött och blod”, dvs riktiga personer framför institutionella ägare såsom fonder. Personen som driver fonden får ju lön oavsett hur det går för bolaget medan en ”riktig” ägare har investerat sina egna pengar. Hoppas det förklarar någorlunda 🙂

Alexander
Alexander
1 år sen
Reply to  Axel

Tack för svar! Låter rimligt.