Med en antagen livslängd på 15 år kan man räkna ut motiverade P/E-tal genom att beräkna nuvärdet av vinsterna, givet avkastningskrav och tillväxt:

Med en antagen livslängd på 15 år kan man räkna ut motiverade P/E-tal genom att beräkna nuvärdet av vinsterna, givet avkastningskrav och tillväxt:
Skulle ni kunna förklara lite närmare hur ni kommer fram till P-E talen i denna tabell. Förstår inte helt sambandet. Högt avkastningskrav ger lågt P-E tal och låg tillväxt ger lågt P-E tal. Om möjligt, kan ni länka excel filen?
Tack för en grym pod och ett skönt tugg.
Niklas
Hej,
Vi tar upp det i nästa podd.
Förklara även vilken tillväxt ni menar, omsättningstillväxt/vinsttillväxt…?
Samma här , vore fint med en beräkning på ett A4 blad hur P-E talet
beräknas och hur man resonerar? Massa intressant information som serveras i podden. MVH
Hej,
Vi kommer ta upp det i nästa podd.
I avsnitt 34, tid 41:50, så pratar de om den här tabellen.
[…] podd som är väldigt bra och där de använder sig mycket av P/E är Kvalitetsaktiepodden och genom att följa länken kan ni se en graf de har lagt upp som visar lite på vad som kan vara […]
Tjenare! Hur vet man om ett avkastningskrav är 5 eller 10 %. Såg att betatalet finns att se på Avanza men generell riskpremie eller företagsspecifik riskpremie, hur fanken tar man reda på det? Hörde att ni pratade om avkastningskravet i senaste avsnittet (77). Det var intressant, ni tyckte det var för lågt då den tillväxt vi har är i en nollräntemiljö.. nu inleds en era med fiskala stimulanser också.. spännande tider, prata gärna mer om de hur man tar fram avkastningskravets procenttal. Ni är bäst.
Trevlig helg!
Det beror på vilken avkastning en förväntar sig. Detta är väldigt individuellt. Vi har ju själva ett högt krav på strax över 15% men då jobbar vi med detta på heltid. Många som investerar på sin fritid bör nog nöja sig med 10% eller lägre.